The Reality Tape

Sunday, January 23, 2005

Fresh from the wires

Ήθελα εδώ και κάμποσο καιρό να γράψω κάτι για την πτώση των μεγάλων bittorrent trackers και τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται. Δεν επρόκαμα όμως και με πρόκαμαν οι - πολύ ενδιαφέρουσες - εξελίξεις. Κυκλοφόρησε χτες λοιπόν η πρώτη δημόσια beta του eXeem, του νέου, αποκεντρωμένου tracker app που ετοίμαζε εδώ και καιρό - και με άκρα μυστικότητα - η ομάδα του Suprnova. Κακό interface και πολλές διαφημίσεις, αλλά δουλεύει μια χαρά. Θα το βρείτε εδώ. [Windows only]

Σε άλλα νέα, σήμερα έκαναν την εμφάνισή τους στα μαγαζιά τα νέα προϊόντα της Apple - το mac mini και το ipod shuffle. Έχουν γραφτεί γι' αυτά τόσα πολλά τις τελευταίες μέρες, εδώ και αλλού [1, 2], που δεν περίμενα να εκπλαγώ στην πρώτη δια ζώσης επαφή μαζί τους. Eppure...!

Το mac mini είναι απίστευτα, αδιανόητα μικρό! Δε μπορούσα να το φανταστώ, βλέποντας τις φωτογραφίες. Έχει footprint μικρότερο από το μέσο mouse pad - και πολύ λέω - και βάρος πραγματικά αμελητέο. Και μια έκπληξη απ'την πλευρά του μαρκετινγκ: η πολύ low profile εμφάνιση του mini. Ούτε launch πάρτι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ούτε φάτσα κάρτα στη βιτρίνα του Apple Store (όπου κυριαρχούν ακόμη το μελανέρυθρο ipod των U2 και το νέο iMac).

Στο μεταξύ οι pundits εξακολουθούν να ψάχνουν το πορτάκι για το μυαλό του Jobs. Ο πολύς Bob Cringely για παράδειγμα βλέπει το mac mini ως όχημα επέκτασης του iTMS στον κόσμο της online διανομής HD video [link]. Δείτε κι αυτό το chart, με τίτλο Apple's Tipping Point: Macs for the Masses (ο Σάκης ειδικά θα το βρει πολύ ενδιαφέρον).

[Συνέχεια]

0 Comments:

Post a Comment

<< Home