The Reality Tape

Thursday, December 30, 2004

Tsunami Relief - Donate Online

Το Amazon δίνει τη δυνατότητα για 1-Click δωρεές στον Ερυθρό Σταυρό από τη βασική του σελίδα. Μέσα σε λίγες μόνο ώρες έχει μαζέψει $5M. Πολύ χρήσιμη και η σχετική σελίδα του Google (όπου υπάρχει σύνδεσμος και για το εξαιρετικό Tsunami Help Blog).

Στο μεταξύ, με τα πολλά και μετά από μπόλικη γκρίνια, ο Μπους αποφάσισε χτες να διακόψει για λίγο τις διακοπές του για να κάνει δήλωση συμπαράστασης για την τραγωδία του Ινδικού. Έσπευσε μάλιστα να επιτεθεί και κατά του συντονιστή ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ, Γιαν Έγκελαντ, ο οποίος είχε κατηγορήσει τις εύρωστες χώρες της Δύσης για "τσιγγουνιά." Οι Αμερικανοί ανέβασαν την αρχική, ντροπιαστικά χαμηλή συνεισφορά των $15M στα $35M - περίπου όσα θα δαπανήσουν και για το γκαλά της ορκομωσίας του Μπους, σε είκοσι μέρες. Διαβάστε και το εξόχως αποκαλυπτικό σχετικό editorial των σημερινών Times.

Update: Περισσότερες πληροφορίες για τους γαλαντόμους και τους τσιγγούνηδες του κόσμου εδώ. Σε κατά κεφαλήν ανθρωπιστική βοήθεια, πρώτη και με διαφορά είναι η Νορβηγία. Η Αμερική βρίσκεται στην 9η και η Ελλάδα στη 19η θέση.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home