The Reality Tape

Monday, January 10, 2005

Δέκα Χρόνια Μετά

Ο Ρίτσαρντ Κλαρκ, τσάρος της αμερικανικής αντιτρομοκρατίας από το 1992 μέχρι το 2003, έγινε (liberal) media celebrity μετά την έκδοση του Against All Enemies πριν από ένα περίπου χρόνο. Το βιβλίο, πραγματικός κόλαφος για το Λευκό Οίκο και τα λάθη της διοίκησης Μπους πριν αλλά και μετά το μοιραίο χτύπημα στους δίδυμους πύργους, ήταν ανάμεσα στα ευπώλητα σε μια χρονιά εκλογών. Σήμερα ο Κλαρκ επιστρέφει με μια φανταστική ιστορία - καζαμία της επερχόμενης 6ετίας, που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του Atlantic Monthly.

Σε διάλεξή του στο Kennedy School of Government του Harvard, στις 11 Σεπτεμβρίου 2011, ο καθηγητής Roger McBride κάνει μια αναδρομή στη δεκάχρονη ιστορία του Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας. (Όσοι ξέρετε το νικητή του χτεσινού ντέρμπι, μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο εδώ. =)

Κατά σατανική σύμπτωση, η δημοσίευση της ιστορίας του Κλαρκ συνέπεσε με τη χτεσινή τηλεοπτική πρεμιέρα της 4ης σεζόν του "24" - του οποίου οι δημιουργοί αποφάσισαν φέτος να βάλουν στην άκρη την πολιτική ορθότητα και να φέρουν το Jack Bauer αντιμέτωπο με φανατικούς Ισλαμιστές και - τι έκπληξη! - την ανικανότητα της δικής του κυβέρνησης.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home