The Reality Tape

Sunday, December 05, 2004

"What is EPIC?"

Η ιστορία του Web ως χρονικό του τέλους της 4ης εξουσίας (στην παραδοσιακή της μορφή). Καταπληκτικό faux documentary του έτους 2014, με ατμόσφαιρα που θυμίζει Philip K. Dick. Πόση διαφορά έχει άραγε το Google News από τα homeopapes στις παλιές ιστορίες του PKD;

[link] Θέλει σχετικά γρήγορη σύνδεση (ιδανικά DSL)

5 Comments:

  • Χμμ...όντως. Δοκίμασε το http://www.letitblog.com/epic/. Btw κάποιος έχει ήδη κάνει register το googlezon.net =)

    By Blogger Yorgos, at December 6, 2004 at 1:58 PM  

  • Νομίζω πρέπει να κάνουμε μια διάκριση μεταξύ θεσμών όπως το Σύνταγμα (που έχει όντως σχεδόν μεταφυσική αξία για τους Αμερικανούς) και "θεσμών" όπως οι NY Times (που μπορούμε να βάλουμε σε πιο γενικό πλαίσιο).

    Η υπόθεση που κάνω για το Σύνταγμα είναι ότι αποτελέι το θεμέλιο της ιδέας της αμερικανικής ιδιαιτερότητας (exceptionalism), ο οποία παρά την κακοποίησή της μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν και παραμένει το βασικότερο στοιχείο του self-image των αμερικανών. Η Προεδρία και το Ανώτατο Δικαστήριο ακολουθούν από κοντά.

    Η σημασία "θεσμών" όπως οι NY Times και το άγχος που συνοδεύει το ενδεχόμενο της αποκαθήλωσής τους, εξηγείται νομίζω λίγο πιο απλά. Έχει να κάνει με τη σχετική ένδεια σημείων αναφοράς (που είναι σήμερα παθολογία - ή κατάκτηση; - της Δύσης ολόκληρης και όχι μόνο της Αμερικής). Έχουμε συνηθίσει στην ύπαρξη landmarks, συμβόλων και "παραδειγματικών" οργανισμών/ιδεών/προσώπων, σταθερών που μας διευκολύνουν στην πλοήγηση της ιστορικής μας συγκυρίας και τη διαμόρφωση γνώμης για τα "πράγματα." Τέτοια έχουν υπάρξει κατά καιρούς οι Times, το BBC, το Hollywood, ο Michael Jordan, η Jazz, ο εθνικοσοσιαλισμός, το Βατικανό, o OHE, η εθνική Βραζιλίας κ.ο.κ. Σήμερα όμως τέτοια σύμβολα έχουν τόσο μικρό χρόνο ζωής, δημιουργούνται και αποκαθηλώνονται τόσο εύκολα, που δε μπορούν να θεωρηθούν σταθερές.

    By Blogger Yorgos, at December 7, 2004 at 11:25 PM  

  • Thank you!
    [url=http://lquevbux.com/rjha/sehw.html]My homepage[/url] | [url=http://mnevyfuh.com/oyex/fetn.html]Cool site[/url]

    By Anonymous Anonymous, at September 11, 2006 at 4:37 AM  

  • By Anonymous Anonymous, at September 11, 2006 at 4:37 AM  

  • Well done!
    http://lquevbux.com/rjha/sehw.html | http://ofkqdaxw.com/zpkk/fprd.html

    By Anonymous Anonymous, at September 11, 2006 at 4:38 AM  

Post a Comment

<< Home