The Reality Tape

Sunday, December 05, 2004

"What is EPIC?"

Η ιστορία του Web ως χρονικό του τέλους της 4ης εξουσίας (στην παραδοσιακή της μορφή). Καταπληκτικό faux documentary του έτους 2014, με ατμόσφαιρα που θυμίζει Philip K. Dick. Πόση διαφορά έχει άραγε το Google News από τα homeopapes στις παλιές ιστορίες του PKD;

[link] Θέλει σχετικά γρήγορη σύνδεση (ιδανικά DSL)

9 Comments:

 • Ζορζίνιο, τι browser θέλει για να παίξει; Δοκιμάζω από Safari και Firefox και κολλάει στο 0% με 0 network activity.

  By Blogger Tassos, at December 6, 2004 at 5:00 AM  

 • Χμμ...όντως. Δοκίμασε το http://www.letitblog.com/epic/. Btw κάποιος έχει ήδη κάνει register το googlezon.net =)

  By Blogger Yorgos, at December 6, 2004 at 1:58 PM  

 • Κόλλαγε κι εμένα...isdn...

  By Blogger komhs, at December 7, 2004 at 12:21 AM  

 • Pretty neat! Αλλα ποια η ουσιαστική διαφορά με τώρα; Ότι τώρα μπορεί τυχαία να δεις κάποιο νέο που ενώ κανονικά δεν εμπίπτει στα ενδιαφέροντα σου μόλις το διαβάσεις να αλλάξει τη συμπεριφορά σου;

  Ή ότι τώρα υπάρχει η ψευδαίσθηση αυτού του αλάθητου παντογνώστη οργανισμού that prints the news that fit;

  Δε λέω, είναι ρομαντική ιδέα του θεσμικά αντικειμενικού κέντρου πληροφόρησης, αλλά όπως πολλοί πιστεύαμε και όλοι μάθαμε δεν είναι δύσκολο να βρεθεί κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

  Τελικά υπάρχει σ'αυτή τη χώρα μια ψύχωση με θεσμούς και «θεσμούς», όπως το Σύνταγμα, η Γερουσία, το Ανώτατο Δικαστήριο, οι NYT, κλπ.

  By Blogger Tassos, at December 7, 2004 at 4:10 AM  

 • Νομίζω πρέπει να κάνουμε μια διάκριση μεταξύ θεσμών όπως το Σύνταγμα (που έχει όντως σχεδόν μεταφυσική αξία για τους Αμερικανούς) και "θεσμών" όπως οι NY Times (που μπορούμε να βάλουμε σε πιο γενικό πλαίσιο).

  Η υπόθεση που κάνω για το Σύνταγμα είναι ότι αποτελέι το θεμέλιο της ιδέας της αμερικανικής ιδιαιτερότητας (exceptionalism), ο οποία παρά την κακοποίησή της μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν και παραμένει το βασικότερο στοιχείο του self-image των αμερικανών. Η Προεδρία και το Ανώτατο Δικαστήριο ακολουθούν από κοντά.

  Η σημασία "θεσμών" όπως οι NY Times και το άγχος που συνοδεύει το ενδεχόμενο της αποκαθήλωσής τους, εξηγείται νομίζω λίγο πιο απλά. Έχει να κάνει με τη σχετική ένδεια σημείων αναφοράς (που είναι σήμερα παθολογία - ή κατάκτηση; - της Δύσης ολόκληρης και όχι μόνο της Αμερικής). Έχουμε συνηθίσει στην ύπαρξη landmarks, συμβόλων και "παραδειγματικών" οργανισμών/ιδεών/προσώπων, σταθερών που μας διευκολύνουν στην πλοήγηση της ιστορικής μας συγκυρίας και τη διαμόρφωση γνώμης για τα "πράγματα." Τέτοια έχουν υπάρξει κατά καιρούς οι Times, το BBC, το Hollywood, ο Michael Jordan, η Jazz, ο εθνικοσοσιαλισμός, το Βατικανό, o OHE, η εθνική Βραζιλίας κ.ο.κ. Σήμερα όμως τέτοια σύμβολα έχουν τόσο μικρό χρόνο ζωής, δημιουργούνται και αποκαθηλώνονται τόσο εύκολα, που δε μπορούν να θεωρηθούν σταθερές.

  By Blogger Yorgos, at December 7, 2004 at 11:25 PM  

 • Ενδιαφέρουσα η διάκριση ως προς την ουσία της παθολογίας, αλλά μου έδωσες την έμπνευση να πω ότι _και_ η προσήλωση προς τους θεσμούς όπως το Σύνταγμα, το Α.Δ. κλπ. είναι μια έκφανση της ένδειας που προανέφερες, η οποία είναι - κατά τη γνώμη μου - εντονότερη στο Νέο Κόσμο.

  Θέλω να πω ότι όταν συμβαίνει ένα σοβαρό dislocation στην ιστορία κάποιων πληθυσμιακών ομάδων προκρίνεται έντονα η ανάγκη ανεύρεσης θεμελιακών σημείων αναφοράς. Αυτή ικανοποιείται τις περισσότερες φορές είτε με «επιστροφή» σε κάποια παρελθούσα ιστορική εποχή και κληρονομιά (όπως στην απελευθερωμένη Ελλάδα), είτε με την εφεύρεση καινοφανών anchors όταν η ιστορία είναι ανύπαρκτη (όπως στην περίπτωση της Αμερικής) ή πολιτικά ανεπιθύμητη (όπως στην περίπτωση της Σοβιετικής Ένωσης).

  Το άλλο κοινό στοιχείο είναι ότι αυτές οι «σταθερές» προωθούνται από την εξουσία ως σχεδόν πλήρη υποκατάστατα της θρησκείας με αποτέλεσμα αυτό που θα περιέγραφα ως religious secularism.

  By Blogger Tassos, at December 8, 2004 at 8:52 PM  

 • Thank you!
  [url=http://lquevbux.com/rjha/sehw.html]My homepage[/url] | [url=http://mnevyfuh.com/oyex/fetn.html]Cool site[/url]

  By Anonymous Anonymous, at September 11, 2006 at 4:37 AM  

 • By Anonymous Anonymous, at September 11, 2006 at 4:37 AM  

 • Well done!
  http://lquevbux.com/rjha/sehw.html | http://ofkqdaxw.com/zpkk/fprd.html

  By Anonymous Anonymous, at September 11, 2006 at 4:38 AM  

Post a Comment

<< Home